Česká a moravská vína
Vinařství v České republice má dlouhou a bohatou tradici. Největší vinařské oblasti se nacházejí na jižní Moravě, ale vinice lze nalézt i v Čechách.
Hlavními pěstovanými odrůdami jsou Rulandské modré, Veltlínské zelené, Ryzlink rýnský, Frankovka a Sauvignon Blanc. Díky různým klimatickým podmínkám a půdě vznikají vína s různými charakteristickými chutěmi a aromaty.
Nejprodávanější
Víno se svěží kyselinkou, které je zároveň výrazně ovocné s příjemným zbytkovým cukrem. K tomuto vínu se perfektně hodí kozí sýry. Už máte chuť? My ano.
Tento šťavnatý, ovocný Veltlín vás přímo vybízí k dalšímu napití. Skvěle doplní např. telecí řízek, ale ani samotná sklenička neurazí v jakoukoliv denní dobu.
Máte před sebou osobité víno, které je těžké, mohutné, minerální a má velký potenciál. Navrhujeme Vám jej párovat s kozím sýrem, protože pak zažijete neopakovatelný chuťový...
Představujeme Vám plný a minerální Veltlín, víno má tmavší žlutou barvu s krásným zelenkavým odleskem. V chuti ucítíte lehce sauvignonové tóny, které Vás ohromí. K tomu si...