Česká a moravská vína
Vinařství v České republice má dlouhou a bohatou tradici. Největší vinařské oblasti se nacházejí na jižní Moravě, ale vinice lze nalézt i v Čechách.
Hlavními pěstovanými odrůdami jsou Rulandské modré, Veltlínské zelené, Ryzlink rýnský, Frankovka a Sauvignon Blanc. Díky různým klimatickým podmínkám a půdě vznikají vína s různými charakteristickými chutěmi a aromaty.
Nejprodávanější
Víno se svěží kyselinkou, které je zároveň výrazně ovocné s příjemným zbytkovým cukrem. K tomuto vínu se perfektně hodí kozí sýry. Už máte chuť? My ano.
Příjemně pitelný Zweigelt za dobrou cenu!
Barva lipového květu. Příjemná muškátová vůně. V chuti suché, krásně minerální, příjemně ovocné s převládajícím chutí žlutého melounu a citrusů. Svěží víno, jehož chuť je plná a...
Francesca! To je letní sexy záležitost, která se stane vítaným společníkem nejenom během horkých letních dnů a večerů. Výrazné ovocné aroma drobného ovoce s pikantní...
Klasický nekomplikovaný Neuburg s výraznými broskvovými tóny. Energický a příjemně vyvážený Neuburg, který svádí k dalšímu napití.
Filip Mlýnek: Krasavica k pohledání. Příjemná vůně s dominací grepu a limetky s středně vyžší aromatikou s příjemnou nevtíravostí. Chuť je opěr odvozená od vůně, čili grepy a...
Filip Mlýnek Kultovní vlašák s minerální botrytídou s krásnou rozinkovoslanou aromatikou, chuť je plná , extrémně extraktivní s dlouhým koncem po sušených rozinkách. Ideální na...
Tento šťavnatý, ovocný Veltlín vás přímo vybízí k dalšímu napití. Skvěle doplní např. telecí řízek, ale ani samotná sklenička neurazí v jakoukoliv denní dobu.